USA skickar VAMPIRE raketgevär till Ukraina för att bekämpa ryska drönare » TheNewsBig

USA skickar VAMPIRE raketuppskjutningssystem till Ukraina för att konfrontera ryska drönare. Foton/Insider

WASHINGTON – Trupper Ukraina kommer snart att kunna förvandla vanliga pickupbilar och andra fordon till mobila raketgevär som kan förstöra Ryska drönare tack vare de nya föremålen i vapenhjälppaketet Amerikas förenta stater (USA) senaste.

Raketgeväret VAMPIRE från vapentillverkaren L3Harris ingår i det amerikanska biståndspaketet på 3 miljarder buck till Ukraina som tillkännagavs av Biden-administrationen på onsdagen. Paketet, det största hittills, innehåller bland annat artilleristöd och luftförsvar.

Läs också: Självständighetsdagen, Ukraina får den största vapenhjälpgåvan från USA

Enligt tillverkaren inkluderar Automobile-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Instruments (VAMPIRE) raketgevär ett “bagage-typ” vapensystem, laserstyrt som enkelt kan lastas i lastbilens ultimate och monteras av två besättningsmedlemmar. Detta vapen är effektivt mot mark- och luftmål.

Safety Data rapporterade, med hänvisning till uttalanden som beneath försvarsminister Colin Kahl gjorde vid en presskonferens i Ukraina, att systemet sannolikt kommer att fungera som en motsats till obemannade flygsystem.

“VAMPIRE-systemet i sig är ett mot-UAS-system”, förklarar Kahl.

“Detta (systemet) är i grunden ett kinetiskt system som använder små missiler för att skjuta UAV från himlen”, tillade han. Insidersfredag ​​(2022-08-26).

Användningen av detta system, känt som Superior Precision Killing Weapon System, kommer att minska den tid som ukrainska styrkor spenderar på att låsa potentiella mål, vilket ger ett mycket mobilt och snabbt utplaceringsalternativ till frontlinjen.

L3Harris talesman Paul Swiergosz berättade för Insider att företaget förväntar sig att beneath de kommande dagarna få en officiell order från den amerikanska regeringen som beskriver hur många enheter det kommer att skicka till Ukraina. Företaget räknar med att kunna leverera systemet inom nio månader.

Läs också: Rysk assault blir en dödsgåva till Ukrainas självständighetsdag, 22 dödade

Leave a Reply

Your email address will not be published.