Vi är muslimer, kan inte likställas med Europa » TheNewsBig

Talibanerna vägrar att likställas med Europa när det gäller att upprätthålla kvinnors rättigheter i Afghanistan. Foto/REUTERS

BEVILJAD talibanerna som regerar Afghanistan vägrade att likställas med det europeiska samhället när det gäller att upprätthålla kvinnors rättigheter.

Talibans talesman Suhail Shaheen sa detta i en intervju med Fox Info Digitaldär han diskuterade den inhemska och internationella kritik som talibanerna har mött sedan de tog makten i Afghanistan förra året.

Tillfrågad om kvinnors rättigheter och andra frågor, sa Shaheen; “Vi är ett annat samhälle, ett islamiskt samhälle, så vi kan inte likställas med det europeiska samhället.”

Läs också: Skingra demonstrationer, talibanerna slog kvinnliga demonstranter i Kabul

“För det andra bygger vi allt från grunden. Nu, för ett år sedan gjordes allt i vårt maktövertagande, och du har under århundraden USA – alla äldre regeringar – så du kommer att ha bättre saker, så vi är inte lika “, sa Shaheen, som citerades i fredags (2022-08-26).

“Vi behöver tid för att bygga upp allt, för att anpassa oss till vår islamiska lag, det här samhällets normer, och vi hoppas att med tiden kunna lösa alla downside.”

Talibanerna tog kontroll över Kabul, och Afghanistan som helhet, efter att USA:s president Joe Biden beordrade ett hastigt tillbakadragande av amerikanska militära styrkor från Afghanistan som avslutades i augusti 2021, vilket fick många att säga att det internationella säkerhetslandskapet är mycket mindre säkert.

USA hittade och dödade för några veckor sedan al-Qaida-ledaren Ayman al-Zawahiri i en terrorbekämpningsoperation i Kabul, Afghanistan, och landet har hamnat i en humanitär kris. Males talibanerna säger att de aldrig har hittat Zawahiris kropp.

Talibanerna urholkar också några av de mer demokratiska åtgärder som USA hjälper till att installera i landet och ytterligare komplicerar det redan steniga förhållandet mellan USA och Pakistan, en av USA:s främsta allierade i regionen.

Talibanerna har lovat att skydda kvinnors rättigheter “inom islams gränser”, vilket väcker frågor om vilka rättigheter kvinnor fortfarande kommer att åtnjuta under det nya emiratet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.